FORDULAT

Üdvözlünk a blog.hu-n!

2017. szeptember 14. - Ádám Tamás

 

A FORDULAT blog tartalma a magyar civiles think tank - magyarcivil.hu - anyagainak felhasználásával készült a jogtulajdonos - Baranyai József - engedélyével. Fő forrásanyag: ÚJ VÁLASZTÁST AKARUNK! http://zinfo.hu/

A jogtulajdonos hozzájárulásával a blog tartalmát - kizárólag - tájékoztatás céljából bárki felhasználhatja, a forrás megjelölésével megoszthatja közösségi oldalakon. A jogtulajdonos elérhetősége: magyarciv@gmail.com A jogtulajdonos hozzájárulása a visszavonásig érvényes.

 

FORDULAT

 

Miért kell FORDULAT?

 

Sok felsorolható ok helyett egyetlen mondat egy szülő szájából: " Még középiskolásként akarom kimenekíteni a gyerekemet abból ami itt van. Külföldön tanulva, normális, európai körülmények között szerezzen tudást és élje meg a felnőtté válást. "

 

A FORDULAT  KIINDULÓPONTJA

 

Orbán Viktor miniszterelnök beszédéből megtudhattuk, hogy ő már most 2030-ig tervez, ami egyenértékű azzal, hogy még legalább két választást akar nyerni a Fidesszel. Mindez beteljesülő óhaj lehet, ha nem következik be egy olyan fordulat, ami felülírja Orbán Viktor és a FIDESZ terveit. Egy olyan fordulat, amelynek alapja egy erősebb és ütősebb történet lehet, mint amivel a FIDESZ megnyerte a választást. Erre az erősebb és hatásosabb történetre ráépülő új választási párt már képes lehet legyőzni a Fideszt.

A FORDULAT kiindulópontja tehát egy olyan ütős, erős, hatásos történet kell, hogy legyen, ami képes ellensúlyozni, mi több, felülírni a félelemkeltésre, riogatásra épülő fideszes történetet. Ehhez érdemes felidézni, hogy mi is volt a fideszes győzelem receptje.

A választás napján az 50 %-ot meghaladó többségben sem voltak biztosak a fideszesek a hódmezővásárhelyi választás után kialakult közhangulat ismeretében. A kezdeti bizonytalanságot a beérkező adatok ismeretében aztán felváltotta a diadalittas ünneplés. Ekkor még fontosabb volt önmaguk ünneplése, mint az ellenfél megtaposása.

A FIDESZ migránsokra, Sorosra épített története plakátokon, portálokon, televízióban, rádióban győzködte a választókat, hogy veszélyben vagytok magyarok, veszélyben a hazátok és egyedül mi fideszes kormány tudunk és akarunk megvédeni benneteket. Az ellenzék meg ezt elintézte azzal, hogy idióta hazugság, nem érdemes foglalkozni vele.

A lényeghez azért az is hozzátartozik, hogy a Fidesznek volt és van egy agytrösztje, think tankje, ahol folyamatosan elemzik az éppeni helyzetet, majd kitalálják, hogy mi legyen. Ennek a think tanknek része az a kreatív csoport, ahol kitalálják a lejárató cikkeket, ahol létező, ismert tényből vagy éppen kitalált eseményből felépítenek egy olyan történetet kiválasztott célszemélyre, célcsoportra, amiből az nem tud jól kijönni. Mindezt jól szervezetten és nagyon gyorsan képesek végrehajtani. Hasonlóan ütőképes agytröszt, think tank nélkül nincs esély a Fidesszel szemben.

 

A TÖRTÉNET EREJE

 

A fideszes történet ellensúlyát képező történettel szembeni elvárás, hogy ragadja meg a választó képzeletét, győzze meg arról, hogy ő és a jövője is ott van a történetben, és aki ezzel szemben áll, aki ezt akadályozza az az ellenség. Mert ellenségre szükség van. Ez a történet, ami üti a félelemkeltésre, riogatásra épülő fideszes történetet, arról szól, hogy az igazi ellenség az, aki korrupcióval lenyúlta a közpénzt. Mert ami a miénk, ami nekünk jár, azt ne más tegye zsebre. A történet ereje egyszerű értelmezhetőségében és az igazságérzetre irányuló hatásában rejlik.

Ebben a történetben benne van idős, fiatal, középkorú, a segítségre szoruló, és a lehetőségeket kereső. A történet lényege, hogy közös akarattal visszaszedjük a lenyúlt, ellopott közpénzeket korrupciós bírsággal, mert azt a mi zsebünkből vették ki és abból egy jóléti fordulatot csinálunk.

A Korrupcióellenes Hivatal nem hosszú pereskedéssel, hanem 1-2 hónap alatt adó formájában visszaszedi azt a közpénzt, uniós pénzt, amit évek során korrupcióval, túlszámlázással, csalással lenyúltak, ez jelenti a forrást egy az osztrák viszonyokhoz közelítő jóléti fordulat elindításához. A jóléti fordulat azt is jelenti, hogy most nem csak kiválasztott kevesek, hanem sokan hozzáférnek a bőség asztalához.

A korrupció büntető adójaként is felfogható korrupciós bírsággal rövid idő alatt visszaszedhetők a korrupcióval, csalással lenyúlt közpénzek és egy robinhoodos fordulattal azt a nép kapja, extra nyugdíjemelés, közalkalmazotti béremelés, minimálbér adómentessége, jobb egészségügyi ellátás, számos más juttatás, összességében egy jóléti fordulat keretében. A választó közvetlenül érintetté és érdekeltté válik a korrupcióval lenyúlt közpénzek visszavételében.

Egyben az is világos lesz a választó számára, hogy csak akkor juthat a korrupciós bírsággal visszaszedett pénzből az őt megillető részhez, ha kormányváltás lesz és az kerül hatalomra, aki bevezeti a korrupciós bírságot. Ez pedig az ő szavazatától függ.

Akkor lesz havi 20 ezer forintos nyugdíjemelés, akkor lesz a bér 100 ezer forintig adómentes - ami mindenki számára plusz havi 15 ezer forintot jelent - , akkor lesz sokkal jobb gyógyítás és oktatás ha arra szavaz, aki kormányra kerülve bevezeti a korrupciós bírságot.

A történet másik fonala, hogy olyan országot csinálhatunk magunknak, amilyenben élni szeretnénk, ne csak az legyen választható, amit akaratunk ellenére ránk kényszerítenek.

Ebben a történetben is fő helyen van a biztonság, a kerítés, az erős határőrizet, de elvárás, hogy azt ne a felettünk gyámkodni akaró hatalom kegye biztosítsa, hanem a mi erős akaratunk eredményeként teljesüljön.

A korrupcióból a költségvetés számára bevételi forrást teremtő korrupciós bírság és a korrupciós bírságból megvalósítható jóléti fordulat története üti a félelemkeltésre épülő fideszes történetet, de felülmúlja a rezsicsökkentés történetét is. Ehhez a történethez társul egy érdekalapú motiváció is, ami megerősíti az elkötelezettséget.

Ez lehet olyan erős és hatásos történet, ami az érdekalapú motivációval párosulva azonos oldalra hozhat 3 millió választót, biztosíthatja a Fidesz legyőzéséhez szükséges 3 millió szavazatot.

 

100 EZER FŐS KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS

 

A történet erejét, hatását az a 100 ezer fős közvélemény-kutatás hitelesítheti, amelynek első három kérdése ez lenne:

Szavazna Ön a korrupciós bírság bevezetésével finanszírozható jóléti fordulatot ígérő választási párt listájára és egyéni képviselőjelöltjére?

Szavazna Ön a korrupciós bírság bevezetéséből finanszírozható havi 20 ezer forint nyugdíjemelést ígérő választási párt listájára és egyéni képviselőjelöltjére?

Támogatná szavazatával szülei, nagyszülei havi 20 ezer forintos nyugdíjemelését?

A 100 ezer fős közvélemény-kutatás elviszi a történetet az ország legtávolabbi zugába is, nagy városokba, kis településekre, mód nyílik rá, hogy megismerjék a történet lényegét, hogy véleményt mondhassanak róla.

A 100 ezer fős közvélemény-kutatás szakmai felügyeletét ismert közvélemény-kutató cég látja el. A 100 ezer fős közvélemény-kutatás megmutatja hányan állnak a történet mögé, és ebből lehet következtetni a történetre ráépülő választási párt támogatottságára is. Kiderül, hogy a 100 ezer fős közvélemény-kutatás is kimutatja egyes kérdések vonatkozásában a 69-95 % közötti támogatottságot, mint az a kis mintás mérések esetében történt.

A 100 ezer fős közvélemény-kutatást megelőző megismertető kampányban a szórólapokon túl számos más feliratot hordozó eszközt is célszerű alkalmazni, a rendelkezésre álló pénzügyi keret figyelembe vételével. Pl. kis településeken gurulós kézi bevásárló táskák szétosztása, K-BÍRSÁG ÉS + 20.000.- Ft feliratokkal. Az utcákon guruló bevásárló táskákon lévő feliratok értelmezése gyorsabban eljut a célközönséghez, mintha drága hirdetésekkel vagy plakátokkal akarták volna erre felhívni a figyelmet.


Ugyanígy viszonylag jó minőségű vászon, műanyag és papírszatyrok hasonló feliratokkal, melyek a település utcáin kézben himbálózva viszik a rajtuk lévő üzenetet. A tájékoztatásban külön szegmenst jelent a CIVIL TV ministúdiói által készített és közösségi oldalakra feltett felvételek, riportok, melyek témája a 100 ezer fős közvélemény-kutatás és annak kérdései. Ezeket megosztják, főként fiatalok, és a megosztott tartalmat a tapasztalat szerint megmutatják idősebb rokonaiknak, ismerőseiknek is, így hozzájuk is eljut a történet, beszédtéma lesz.

A történet erejét, hatását hitelesítő 100 ezer fős közvélemény-kutatás azonnal kezdhető, amikor közösségi támogatásból összejön a megismertető kampányhoz szükséges és az indulást biztosító anyagi fedezet.

A 100 ezer fős közvélemény-kutatás indítása egyben a FORDULAT elindítását is jelenti. Ezt segítheti az " Új választást akarunk! " kezdeményezés.  " Új választást akarunk! " http://zinfo.hu/

A Fidesz történetét ütő erős, hatásos történetre ráépülhet a Fidesz ellensúlyát képező új ellenzék. A Magyar Civil Mozgalom lehet az új ellenzék bölcsője. A Magyar Civil Mozgalom azoknak a civileknek a formálódó közössége, akik az alattvalói viszonyulás helyett a gondolkodás szabadságát választották. A Magyar Civil Mozgalom - http://magyarcivil.hu/ - alapítói jelentős számban volt fideszesek, akik hűek maradtak a polgári vonalhoz. Számukra elfogadhatatlan az illiberális rendszer filozófiája és szellemisége, mint ahogyan az oroszokkal való barátkozás is. A gátlástalan neres lenyúlás pedig vállalhatatlan. Ők nem erre kötöttek és vállaltak politikai közösséget és szövetséget. Amikor beléptek a Fideszbe még a polgári Magyarország megteremtése volt a cél. Ami most van, az pedig sokkal inkább emlékeztet arra, ami ellen harcolni akartak, amikor induló fideszesként közösséget vállaltak.

Az új ellenzék célja egy olyan demokratikus jóléti rendszer megvalósítása, amelyben természetes állapot a demokrácia, a független polgári léthez tartozó szabadság, a tisztességes megélhetés.

A képzelt ellenséggel vívott harc és féktelen gyűlölet helyett legyen békesség, biztonság, gyarapodás. Minden magyar tehesse a dolgát, boldoguljon, gyarapodjon. A tehetség és szorgalom érvényesülésének természetes és akadálymentes útja legyen. Magyarország olyan ország legyen, ahol nem vezéri víziók teljesítése a cél, ahol nem csupán a propaganda szintjén valósul meg, hogy jobban teljesítünk és jobban élünk, ahol nem a hatalom kommunikációs gyára csinálja a fejlődést. Ahol nem összeszerelő üzemek létesítése jelenti az előrelépést, hanem olyan gazdaságfejlesztés, ami kedvező és jól fizető tevékenységek sokaságát biztosítja és vidéken is megteremti a tisztességes megélhetés lehetőségét. Magyarország olyan ország legyen, ahol fosztóképző nélküli a szabadság, ahol igazi demokrácia van és létezik a tisztességes megélhetés.

 

A 100 ezer fős közvélemény-kutatás jelentős előkészítést igényel és a megvalósításához közösségi támogatás szükséges. Közösségi támogatásra van szükség a megismertető kampányhoz is. A gyűjtést az ügyet támogató szimpatizánsok facebookon történő megosztással, figyelemfelhívással, kommenteléssel is segíthetik.

Akik számára fontos a FORDULAT és annak kiinduló lépése a 100 ezer fős közvélemény-kutatás,  azok anyagi támogatással is segíthetik ennek megvalósítását, a technikai feltételek megteremtését.

 

Támogatás az alábbi számlaszámra utalható:

Számlaszám: 10700024-49737509-55000000
Barion Payment Zrt.

Közlemény: 042 560 050

 

A közlemény rovatba feltétlenül beírandó 9 szám: 042 560 050 , különben a támogatás nem jut célba.

 

A 100 ezer fős közvélemény-kutatás alkalmas kezdeményezés arra, hogy elindítsa a kormányváltáshoz és új rendszerváltáshoz vezető FORDULAT folyamatát.